Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!
de eerste de tweede de derde

Na deze tips toch hulp nodig?

Bel: 06-138 698 27

 

 

Muizen

Doordat veel huizen/bedrijfspanden veel openingen en kieren hebben aan de buitenkant van het pand is het makkelijk voor de muis om binnen te treden. Dicht daarom zoveel mogelijk alles af en voorkom zo de kans dat u last van muizen krijgt.

Zorg ook dat voedsel ver buiten bereik is voor muizen, en dat ook de etensresten (kruimels bijv.) niet achterblijven.

Verpak bijvoorbeeld voedsel in blikken of pastic bakken.
 

Ratten

Het betreft meestal de bruine rat deze rat kan door bijvoorbeel oude rioolstelsels, buizen en andere ingangen uw pand binnenkomen. Controleer hierop en breng zonodig afdichtingen aan.

Wilt u de vogels voeren 's winters: hang het vogelvoer dan aan een waslijn, muizen en ratten kunnen er zo slechter bij. Ruim ook elke dag het geknoeide vogel voer wat op de grond licht op, zo voorkomt u ongedierte.

 

 

Wespen-/Bijensteek voorkomen

Maak in de buurt van een wesp geen snelle en onverwachte bewegingen. Veel mensen wapperen en slaan naar de wesp of bij, hierdoor voelen ze zich aangevallen en zullen zich dus verdedigen door te steken.


Probeer vuilnisbakken en zoetigheid te vermijden. Ook felle kleding kan wespen aantrekkken, door wat minder felle kleuren te dragen zal de kans op een aanvaring met een wesp verkleinen.

Bij een wespennest nooit de invliegopening dichtmaken, daardoor is de kans groot dat de wespen zich naar binnen vreten.